marți, 15 martie 2011

Din activitatea cercurilor bibliotecii

În cadrul cercului se oferă câmp deschis manifestării spiritului de iniţiativă,  plăcerii jocului cu forme şi culori valorificând potenţialul intelectual, creativitatea şi aptitudinile artistice de care dispun copiii. Conţinutul activităţilor este variat şi flexibil, se pot trata tematici diverse, cu accent pe aplicaţie. Elevii pot îndeplini un act de creaţie personal, impunându-şi propria lor viziune despre lumea înconjuratoare, exprimând spontan universul lor interior . Astfel, se urmăreşte deprinderea tehnicii specifice artei rulǎrii hârtiei.
            Un rol important în formarea judecăţii de valoare faţă de esteticul din artă şi din ambient si despre lucrările proprii şi ale colegilor, îl au vizitele la muzee,galerii de artă, participările la vernisaje, precum şi schimburile de idei din atelier şi din taberele de creaţie ( ArtEd), participarea la festivalurile de profil  . Elevii cercului vor participa la  concursuri, vor organiza expoziţii etc.
            Prin participarea la acest cerc elevii învaţă să muncească, să aprecieze munca, să admire şi să păstreze tradiţiile, să- şi înfrumuseţeze mediul etc. Activităţile desfăşurate în cadrul acestui cerc pot contribui la educarea dragostei şi a respectului faţă de muncă, a comportamentului disciplinat şi a spiritului economic, la formarea capacităţii de apreciere corectă a muncii personale şi a celorlalţi, în spiritul cooperării, al întrajutorării, promovând competiţia, cooperarea  şi evaluarea corectă a rezultatelor.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu