miercuri, 25 mai 2011

Descrierea bibliotecii

            
Biblioteca ,, Mihai Eminescu’’ îşi desfăşoară activitatea în cadrul Şcolii cu Clasele I-VIII  Nr.1 Oneşti. Biblioteca dispune de un spaţiu adecvat situat la parterul unităţii de învăţământ, sală de lectură, aparatură modernă, calculatoare conectate la internet, atmosferă plăcută de studio şi lectură iar elevii au acces liber la raft pentru a putea studia şi citi cele 13.465 volume. Varietatea de cărţi şi materiale acoperă tot atâtea domenii câte obiecte de studiu şi activităţi sunt, aşa încât biblioteca poate să mulţumească pe orice elev sau profesor.
Biblioteca este locul unde se desfăşoară activităţi ale proiectelor locale, naţionale şi europene dezvoltate de şcoala noastră. Ea este o verigă de legătură între elevii şi cadrele didactice ale şcolii şi părinţi.
Biblioteca oferă: * împrumut la domiciliu
                            *studiu la sala de lectură
                            * posibilitate de înscriere la cercurile bibliotecii
                            *activităţi  lunare de promovare a bibliotecii 
                            * acces la calculator conectat la internet
                            *activităţi  de voluntariat
                            *posibilitate vizionare de filme educative

,,O bibliotecă este o uşă spre numeroase vieţi’’
                                                                        Sharon Creech

sâmbătă, 14 mai 2011

09.Mai-Ziua Europei

9 MAI- ZIUA EUROPEI

          Odată cu aderarea la Uniunea Europeană, ziua de 9 Mai a devenit deja o tradiţie pentru noi şi o sărbătorim în fiecare an.
           Uniunea Europeană reprezintă cel mai ambiţios vis şi cel mai amplu proiect cetăţenesc al secolului XXI. A fi cu adevărat european înseamnă a participa la imaginarea şi la construirea unui tărâm comun de libertate capabil să transforme întreaga lume într-o lume mai bună, locuită de cetăţeni liberi şi responsabili. Uniunea Europeană înseamnă grija pentru lumea de mâine a fiecăruia dintre noi.
          Proiectul educaţional îşi propune ca elevii să cunoască semnificaţia zilei de 9 Mai şi a Uniunii Europene.
ACTIVITĂŢI  PROPUSE:

Nr.crt.
Denumirea şi conţinutul activităţii
Loc de desfăşurare
Termen
Observaţii
1.
-UNIUNEA EUROPEANĂ-  semnificaţie, simboluri, ţări membre
sala de clasă
4 mai

2.
- Învăţarea Imnului UE
sala de clasă
5 mai

3.
-“Fantezie şi indemânare”- confecţionare de drapele
sala de clasă
6 mai

4.
-Realizarea ,,Copacului Prieteniei”, intonarea Imnului, recitarea de poezii, puzzle-uri.



sala de clasă



7 mai

5.
Realizarea unei expoziţii cu lucrările elevilor şi discuţii despre simbolurile UE.
bibliotecă
7 mai


Drapelele ţărilor membre ale Uniunii Europene

Începând cu data 1 mai 2004, Uniunea Europeană are 25 de state membre :Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, care formează împreună un spaţiu de peste 4 milioane km2, cu o populaţie totală de aproximativ 460 milioane de locuitori.

marți, 15 martie 2011

Din activitatea cercurilor bibliotecii

În cadrul cercului se oferă câmp deschis manifestării spiritului de iniţiativă,  plăcerii jocului cu forme şi culori valorificând potenţialul intelectual, creativitatea şi aptitudinile artistice de care dispun copiii. Conţinutul activităţilor este variat şi flexibil, se pot trata tematici diverse, cu accent pe aplicaţie. Elevii pot îndeplini un act de creaţie personal, impunându-şi propria lor viziune despre lumea înconjuratoare, exprimând spontan universul lor interior . Astfel, se urmăreşte deprinderea tehnicii specifice artei rulǎrii hârtiei.
            Un rol important în formarea judecăţii de valoare faţă de esteticul din artă şi din ambient si despre lucrările proprii şi ale colegilor, îl au vizitele la muzee,galerii de artă, participările la vernisaje, precum şi schimburile de idei din atelier şi din taberele de creaţie ( ArtEd), participarea la festivalurile de profil  . Elevii cercului vor participa la  concursuri, vor organiza expoziţii etc.
            Prin participarea la acest cerc elevii învaţă să muncească, să aprecieze munca, să admire şi să păstreze tradiţiile, să- şi înfrumuseţeze mediul etc. Activităţile desfăşurate în cadrul acestui cerc pot contribui la educarea dragostei şi a respectului faţă de muncă, a comportamentului disciplinat şi a spiritului economic, la formarea capacităţii de apreciere corectă a muncii personale şi a celorlalţi, în spiritul cooperării, al întrajutorării, promovând competiţia, cooperarea  şi evaluarea corectă a rezultatelor.








luni, 28 februarie 2011

Proiect educational 100 zile- 100 carti

Activitate de promovare a lecturii
ALEGEM CĂRŢILE CELE MAI POTRIVITE PENTRU CITITORII 
NOŞTRI
                      CONFECŢIONĂM BANDEROLE ŞI ÎMPĂRŢIM 
FLUTURAŞI





          LA FINAL AM EXPUS ECUSOANELE CU CĂRTILE  CITITE   
                                                     PE  PANOU





BIBLIOTECAR,
                                                       MIRELA IONESCU
PARTENERI:
  
ÎNVĂŢĂTOR -  ZĂRNESCU MARINELA
PROF. ÎNV. PRIMAR – ŢUŢUIANU MARINELA
PROF. ÎNV. PRIMAR – ABAZA IRINA